
Interview bij mevrouw Scheltema

Interview bij mevrouw Digna

Interview bij mevrouw Netten
Aardrijkskunde opdracht grachtengordel, CG2E
Wij zijn vandaag de stad in gegaan naar de grachtengordel! Daar hebben wij onze AK-bril opgezet en gekeken naar de buurt. Ook hebben wij bewoners van de grachtengordel geïnterviewd over wat zij van de grachtengordel vinden en dit is het verslag! Veel lees plezier!
Opvallende kenmerken
De grachten lijken best wel veel op elkaar. Er zijn ook veel boten: rondvaartboten, woonboten, sloepen enz. Het barst er van de toeristen en fietsen en om de 100-300 meter is er een brug. Naast bijna elke gracht staan bomen. Maar waar de grachten natuurlijk om bekend staan, zijn de mooie grachtenpanden, de mooie gevels en de kenmerkende architectuur.
Veranderingen
Als je kijkt op google Earth, dan zie je dat er bijna geen veranderingen hebben plaats gevonden. Toen wij Haas (vrouw, 80 jaar) gingen interviewen zei ze dat ze vroeger veel contact had met de buren, maar dat dat nu veel minder is, omdat mensen in de huizen nu appartementen maken en alleen maar aan geld denken. Dus dat is wel een verandering, maar ruimtelijk is er niet veel veranderd.
Knelpunten en meningen
Eigenlijk zijn er niet echt knelpunten die veranderd moeten worden maar hier onder lees je wel over de mening van de buurtbewoners. De gemeente gaat niets significants veranderen, maar zelf hebben we wel oplossingen bedacht voor de problemen van de geïnterviewde buurtbewoners.
Haas vindt het jammer dat het soms zo druk is en ze kan de auto soms niet parkeren terwijl Alma (vrouw, 68 ) dat eigenlijk niet echt een probleem vindt, maar ze vindt wel dat mensen snel hun afval op straat gooien. Digna (vrouw, 75) vindt dat de mensen een korter lontje hebben gekregen en dus sneller boos worden dan vroeger. Ook zei Digna dat ze zich niet veilig voelt als ze haar hond in het donker uit laat, daarom doet ze dat nu voor 5 uur. Alma, Digna en ook Haas vinden dat de grachten heel goed te bereiken zijn met het OV, fiets en auto. Alleen het aantal parkeerplaatsen vindt Haas vervelend. Maar de conclusie van Alma, Digna en Haas is dat Amsterdam een leuke en gezellige plek is om te wonen.
Mogelijke oplossingen
Voor het probleem dat mensen veel afval op straat gooien, lijkt het ons handig om meer prullenbakken neer te zetten, want op sommige plekken moet je heel lang lopen om je afval weg te kunnen gooien. Het probleem met de buren kan je eigenlijk alleen zelf oplossen, door interesse te tonen bijvoorbeeld. Voor het onveilig voelen in de avond is de oplossing denk ik om meer licht op straat te maken, bijvoorbeeld door lantarenpalen te plaatsen. En het probleem voor de parkeerplaatsen is op te lossen door bijvoorbeeld een garage onder de grond te bouwen, waar buurtbewoners hun auto kunnen parkeren.
Bedankt voor het lezen!
Maak jouw eigen website met JouwWeb